Płatki owsiane 1,5 szklanki - Słonecznik łuskany szklanka - Siemię lniane 3/4 szklanki - Siemię lniane zmielone 10 pełnych łyżek - Pestki dyni 1/2 szklanki - Sól 2 łyżeczki - Miód łyżka - Olej kokosowy płynny 5 łyżek - Woda ciepła 1,5 szklanki Przygotowanie: Wszystkie suche składniki wymieszać w misce: płatki owsiane, słonecznik siemię zmielone i całe, pestki dyni oraz sól. Przygotowaną masę chlebową przekładamy na blaszkę i mocno dociskamy do blaszki za pomogą łyżki lub dłoni. W osobnej misce wymieszać wodę z olejem kokosowym oraz miodem. Odstawić na 1-1,5 godziny do wchłonięcia się wody. Wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy w blaszce na godzinę. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy przez ok godziny. Mój pierwszy chleb bez mąki i od razu przypadł mi do gustu :)