Więc myślę, że to całkiem niezła rekomendacje, ale Tobie i tak radzę przetestować przepis na własnym talerzu 🙂 Składniki dla 4 osób: 1/2 kg piersi z kurczaka – pokrojonej w kostkę, 60 ml sosu sojowego, 50 g cukru trzcinowego, kawałek świeżego imbiru (ok 3 cm) – starty na małych oczkach, 1 ząbek czosnku – rozgnieciony, ziarna sezamu opcjonalnie, 4 łyżki oliwy z oliwek, 1 opakowanie mrożonki – mieszanka chińska ok 1/2kg Przygotowanie: Na patelni delikatnie podgrzej oliwę razem z ząbkiem czosnku. Polecam ten przepis na wszelkie imprezy lub jako danie awaryjne, gdy czasu na gotowanie brak, a jeść się chce 🙂 Szybka chińszczyzna jest też jednym z ulubionych dań mojego męża – często prosi o jej przygotowanie i mówi, że smakuje lepiej, niż w restauracji. W oddzielnym rondelku przygotuj sos teriyaki: sos sojowy podgrzej z cukrem trzcinowym – tak długo, aż cukier się rozpuści. Szybka chińszczyzna z piersią z kurczaka – Rady: Z czym podać? Szybka chińszczyzna z piersią z kurczaka, to jedno z moich popisowych dań. Polecam ryż lub makarony, do wyboru: Soba (pszenno-gryczany), Chow Mein (pszenny), albo ryżowy – ale wstążki, nitki odradzam, bo rozpadają się i danie traci na smaku i urodzie. Dodaj pierś z kurczaka oraz imbir – podsmażaj często mieszając, aż mięso się delikatnie zarumieni. Tak, ale z mojego doświadczenia wynika, że danie jest smaczniejsze, gdy sami zrobimy taki sos.