Gorąco polecam :) Składniki (2 porcje): 600 ml mleka (może być roślinne) 60 g mąki kukurydzianej 100 g ksylitolu/erytytolu lub cukru trzcinowego 3 kostki gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao śmietanka z 1 puszki mleczka kokosowego ( u mnie w wersji light)* 2 łyżki ksylitolu lub erytytolu kakao do dekoracji Wykonanie: Bita śmietana: Z puszki wyjąć tylko stałą część mleczka kokosowego, dodać 2 łyżki ksylitolu/erytrytolu i ubijać przez chwilę mikserem na puszystą masę. Do tego na wierzch mamy bitą śmietaną z mleka kokosowego, która dodatkowo sprawia, że po wypiciu takiej czekolady będziemy czuć się najedzeni. Przepis na napój znalazłam ba blogu AleMeksyk! ( link) , wzbogaciłam go jednak jeszcze o kawałki gorzkiej czekolady i bitą śmietanę. Zagotować 400 ml mleka wraz z ksylitolem/cukrem, kakao i cynamonem i gorzką czekoladą.