Keks makowy z bakaliami

Alina
Ciasta
21.01.2019 13:41
Keks makowy z bakaliami

Składniki: - 1 szkl mąki pszennej - 1 szkl cukru pudru - 1 szkl suchego maku - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - 150g masła - 4 jajka - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - kilka kropli aromatu migdałowego - pół szklanki siekanych bakalii-orzechy włoskie, rodzynki, płatki migdałów Mąki przesiać dodać mak, proszek do pieczenia i wymieszać. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 stopni z termoobiegiem i piec około 45-50 minut do tzw. suchego patyczka. Mikser ustawić na najwolniejsze obroty wsypywać porcjami mieszankę mąk i maku i miksować do połączenia się składników. Następnie wolnym strumieniem wlać rozpuszczone letnie masło dodać aromat i nadal miksować do połączenia się składników. Jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2019/01/keks-makowy-z-bakaliami.html