Składniki na łososia z kurkumą: - 700 g świeżego fileta z łososia - świeżo mielony pieprz - sól - łyżeczka kurkumy - 1/2 łyżeczki mielonego imbiru - 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego - łyżeczka masła klarowanego Jak zrobić łososia marynowanego z kurkumą? - Skórę łososia oczyścić z łusek i filet pokroić na mniejsze kawałki. - Cukier trzcinowy rozetrzeć z kurkumą i imbirem, natrzeć nim łososia od strony gdzie nie ma skóry. - Czas smażenia dostosować do grubości fileta łososia, zbyt długo nie smażyć, aby łosoś nie był wysuszony. Tak zrobiony łosoś dobrze smakuje z ryżem i warzywami, a po wystudzeniu świetnie nadaje się do sałatek. Łosoś jest przyjemnie wilgotny i aromatyczny, świetnie smakuje z ryżem i warzywami.