Domowa przyprawa do mięsa i farszu

Przetwory
18.01.2019 13:37
Domowa przyprawa do mięsa i farszu

Składniki - 3 łyżeczki kozieradki sproszkowanej - 3 łyżeczki majeranku - 1,5 łyżeczki ziarenek czarnuszki - 3 łyżeczki ziół prowansalskich - łyżeczka tymianku suszonego - łyżeczka suszu z warzyw (można pominąć) - pół łyżeczki kulek czarnego lub kolorowego pieprzu - szczypta soli Przygotowanie Do moździerza przekładamy czarnuszkę, pieprz i tymianek, które razem ucieramy i rozdrabniamy. Postanowiłam więc wziąć sprawy w swoje ręce i przygotowałam domową mieszankę ziół i przypraw, która świetnie sprawdza się podczas przygotowywania np. farszu do pierogów lub pasztetów. Przyprawa pasuje także do każdego mięsa, w szczególności drobiowego, jako dodatek do zapiekanek, mięsa mielonego oraz dań z kapustą. Ogólnodostępne mieszanki przypraw nie zawsze okazywały się pomocne, ponieważ w wielu przypadkach wydawało mi się, że czegoś im brakuje. Można także ją kupić w postaci całych ziarenek i utrzeć w moździerzu. Następnie w moździerzu ucieramy suszone warzywa i także dodajemy do słoiczka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://analizasmaku.pl/przyprawa-do-miesa-i-farszu/