Składniki: 100 g kaszy jaglanej (suchej, przed ugotowaniem) 500 g mięsa mielonego z indyka 1 mała cukinia 1 średnia marchewka 1/2 pęczka natki pietruszki lub koperku 1 jajko (wielkość L) sól, pieprz, majeranek lub oregano do smaku Składniki na sos: 1 l passaty pomidorowej 1 duża, ugotowana marchewka sól, pieprz, natka pietruszki Kaszę jaglaną przelać na sitku gorącą wodą (straci goryczkę), a następnie ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pulpety to idealne danie do przemycania nowych smaków ; ) Moje dzieci nie przepadają za cukinią i kaszą jaglaną w wytrawnej wersji, za to pulpeciki kochają w każdej odsłonie : ) Cukinię obrać ze skórki, zetrzeć na drobnych oczkach tarki, odcisnąć z nadmiaru wody. Passatę pomidorową zmiksować blenderem z ugotowaną marchewką, zagotować i trzymać na ogniu kolejne 5 minut. Uformować pulpeciki i gotować na parze przez ok. 15-20 minut.