Składniki (forma na tartę o średnicy 26 cm): 200 g mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru migdałowego 130 g zimnego masła 1 jajko (wielkość L) 2 łyżki zimnego mleka 185 g gorzkiej czekolady (zawartość kakao min. 70%) 150 ml śmietanki kremówki 500 g malin Po tym czasie zmiksować na puszysty krem i wyłożyć go na upieczonym spodzie. Kolejna odsłona tarty tym razem kruche ciasto w połączeniu z intensywnym czekoladowym nadzieniem i malinami. Po tym czasie piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg) przez 20 minut, ostudzić. Nakłuć widelcem i schłodzić w lodówce przez ok. 30 min. Schłodzić w lodówce przez ok. 60 min.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.marta-gotuje.pl/tarta-czekoladowa-z-malinami/