Śledź w oleju Składniki: 600 g filetów śledziowych w oleju 2 małe cebule 6 liści laurowych 10 ziaren ziela angielskiego 300 ml oleju roślinnego 100 ml oleju rzepakowego lub lnianego tłoczonego na zimno Przygotowanie: Krok 1: Po pierwsze spróbuj śledzie, jeżeli są za słone namocz je w mleku, aż stracą słoność. Śledź po skandynawsku Składniki: 600 g filetów śledziowych w oleju 2 małe cebule 500 ml wody 25 goździków 8 ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe 10 ziaren pieprzu czarnego 2 kawałki kory cynamonu 1 ząbek czosnku 4 płaskie łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka octu winnego 80 ml oleju roślinnego sól, pieprz Przygotowanie: Śledź w sosie musztardowo-miodowym Składniki: 600 g filetów śledziowych w oleju 5 łyżek musztardy sarepskiej 2 łyżek musztardy francuskiej 1 łyżka miodu 2 żółtka 100 ml oleju roślinnego 1 cebula sól, pieprz Przygotowanie: Krok 2: Po drugie jedną cebulę pokrój w drobną kostkę, drugą przekrój na pół i opal nad palnikiem (można też na suchej patelni lub w piekarniku). na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Instagram i na mojego Facebooka. Krok 1: Po pierwsze spróbuj śledzie, jeżeli są za słone namocz je w mleku, aż stracą słoność. Krok 1: Po pierwsze spróbuj śledzie, jeżeli są za słone namocz je w mleku, aż stracą słoność. Krok 4: Na końcu dodaj pokrojonego śledzia oraz posiekaną w drobną kostkę cebulę. Gotuj na małym ogniu, aż w rondelku pozostanie 1/5 objętości płynu, około 100 ml. Śledź na trzy sposoby to zbiór trzech najlepszych przepisów na śledzia. Teraz na szczęście udało mi się przenieść go na papier. Krok 2: Po drugie w osobnej misce wymieszaj dwa rodzaje musztardy, miód, następnie dodaj żółtka. Na koniec odstaw do lodówki, najlepsze są następnego dnia jak już wszystkie składniki się przegryzą. Niezwłocznie na każdy odpiszę 😊 Więcej inspiracji na pyszne ryby znajdziesz >> TUTAJ << Następnie dodaj przyprawy: goździki, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz w ziarnach, korę cynamonu, rozgnieciony ząbek czosnku oraz opaloną cebulę. Następnie całość wymieszaj, odstaw na kilka godzin do lodówki, aby składniki się przegryzły. Krok 3: W kolejnym kroku zacznij powoli wlewać olej cały czas mieszając rózgą, aż do połączenia składników. Krok 2: Po drugie cebule pokrój w drobne piórka. Następnie dokładnie osusz i pokrój w niewielkie kawałki. Następnie dokładnie osusz i pokrój w niewielkie kawałki.