Żeberka pieczone. Przepis krok po kroku.

Bogumiła
Obiad
09.03.2018 10:16
Żeberka pieczone. Przepis krok po kroku.

pieczone w marynacie musztardowej Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych 3 łyżki oleju roślinnego np. rzepakowego 3 łyżki musztardy słodko-ostrej 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka miodu np. lipowego 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego majeranku 1/2 łyżeczka suszonego tymianku sól, czarny pieprz Wyraźna w smaku marynata na bazie dwóch rodzajów musztard i aromatycznych ziół bez wątpienia idealnie komponuje się z wieprzowiną. Żeberka pieczone w marynacie musztardowej to przepis na obiadowy sukces. Krok 3: Po godzinie mięso podlej szklanką wody, następnie naczynie przykryj folią aluminiową i zapiekaj dodatkowe 60 minut. Żeberka pieczone w marynacie musztardowej polecają się do przygotowania. Przykrycie naczynia sprawi, że na końcu żeberka będą się dusić we własnym sosie. Odstaw żeberka na 2-3 godziny, aby przyprawy przeniknęły wgłąb mięsa. Wystarczy napisać komentarz pod wpisem lub na FB, ewentualnie na Instagramie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/zeberka-pieczone/