Gofry

Bogumiła
Desery
06.02.2018 11:52
Gofry

Po tym czasie układaj na kratce z piekarnika lub np. takiej do lukrowania, żeby się nie zaparzały i z każdej strony były chrupiące. Jedną z takich potraw są chrupiące gofry z konfiturą agrestową. Warto skorzystać z jajek z ekologicznego chowu, nie dość, że są smaczniejsze, to sposób hodowli jest bardziej humanitarny. Gofry podaj z ulubionymi dodatkami np. bitą śmietanę i konfiturę agrestową z Manufaktury Wielkopolskiej. Bardzo chrupiące gofry z konfiturą agrestową bez wątpienia wychodzą za każdym razem. Bardzo chrupiące gofry – przepis krok po kroku Składniki: 1-2 łyżki cukru olej do smarowania gofrownicy np. rzepakowy Następnie za pomocą miksera żółtka utrzyj z cukrem na puszystą pianę. Krok 3: Następnie ubij pianę z białek na sztywno. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook. Przypomina mi mieszkanie przy ul. Schroegera, pod którym rósł krzew agrestowy, z którego notorycznie podjadaliśmy owoce. Zbyt gwałtowne mieszanie sprawi, że piana z białek opadnie. A więcej pysznych dań z mąką w roli głównej znajdziesz >>TUTAJ <<

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/gofry/