Zostawić do fermentacji na 2,5-3 godzin w temperaturze 28-29C.cały zaczyn200 g mąki pszennej typ 550,60-70 g woda,7,5 g sól,30 g cukier,12 g margaryna,1 g olej roślinny,Z podanych składników wyrobić dosyć gęste ciasto, mieszać mikserem około 10 minut na pierwszej prędkości lub ręcznie około 15 minut, aż ciasto będzie gładkie. Zostawić do fermentacji na 2-2,5 godziny w temperaturze 30-31C, w tym czasie ciasto 2 razy złożyć w kopertę lub krótko przemieszać mikserem(odgazować).Po fermentacji ciasto podzielić na porcje po 130 g, kulać okrągłe bułeczki, zostawić na 5 minut odpoczynku. 300 g mąki pszennej typ 550,200 g letniej wody,5 g drożdży świeżych prasowanych,Drożdże rozpuścić dokładnie w wodzie, dodać mąkę i zamieszać ciasto. Technikę formowania podobnych, podłużnych bułek można zobaczyć na przykład na tym filmiku z YouTube Wypiek 235-245C, piekarnik naparować, po kilku minutach obniżyć temperaturę do 190C, piec aż będą gotowe, jakieś 15 minut.