120 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli morskiej 2 łyżeczki rozmarynu 50 ml wody 50 ml oliwy z oliwek 4 suszone pomidory INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA 1 120 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli morskiej 2 łyżeczki rozmarynu 50 ml wody 50 ml oliwy z oliwek 4 suszone pomidory Przygotowanie INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA 1 🙂 Uwielbiam przekąski na słono, nawet bardziej niż na słodko, dlatego domowe krakersy z rozmarynem i suszonymi pomidorami nie raz będę sobie chrupać. Wymieszaj w misce sypkie składniki (mąkę, sól, rozmaryn, posiekane pomidory, proszek do pieczenia), zrób mały dołek i stopniowo dolewaj najpierw wodę, a potem oliwę. Wymieszaj w misce sypkie składniki (mąkę, sól, rozmaryn, posiekane pomidory, proszek do pieczenia), zrób mały dołek i stopniowo dolewaj najpierw wodę, a potem oliwę. Przepis na domowe krakersy chodził już za mną od jakiegoś czasu, kiedy posmakowałam krakersów z rozmarynem. 2 Wyrób rękami ciasto, następnie rozwałkuj je na prostokąt i posmaruj oliwą. 2 Wyrób rękami ciasto, następnie rozwałkuj je na prostokąt i posmaruj oliwą. Smak krakersów podbije oliwa z oliwek, dlatego rekomenduję delikatnie nasmarować oliwą przed podaniem. Oczywiście krakersy najlepiej smakują na ciepło, po wyjęciu z piekarnika. Domowe krakersy z rozmarynem i suszonymi pomidorami SkładnikiPrzygotowanie Wykrój małe kwadraciki i przełóż je do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wykrój małe kwadraciki i przełóż je do formy wyłożonej papierem do pieczenia. 3 Piecz ciasto przez ok. 15 minut, aż zarumienią się brzegi.