Pączki ziemniaczane z korbaczem Składniki: 1 kg ziemniaków (waga po obraniu) około 80 g mąki ziemniaczanej około 150-180 g mąki pszennej + trochę do obtoczenia 1/4 szklanki mleka 2 łyżki masła 1 jajko kilka korbaczy (niecały warkocz) pieprz sól Podzieliłam się już z Wam przepisem na różnego rodzaju kluski, pączki ziemniaczane, czy kuleczki ziemniaczane. Smażymy w kilku partiach w głębokim tłuszczu na średnim ogniu aż ładnie zbrązowieją. Następnie z ciasta odrywamy kawałki, do środka wkładamy kawałek korbacza i formujemy w kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Połączenie pączków ziemniaczanych z ciągnącym się góralskim serem w środku. Jeśli uważnie śledzicie mojego bloga, doskonale wiecie, że uwielbiam wszystko co jest z ziemniaka 😉 Każdą z nich obtaczamy dokładnie w mące pszennej. Ale ostatnim moim odkryciem są pączki ziemniaczane z korbaczem.