Filet z indyka w sosie miodowym z cytryną

Aleksandra
Obiad
13.10.2018 18:46
Filet z indyka w sosie miodowym z cytryną

Pierś z indyka bardzo dobrze smakuje w połączeniu z miodem i chili – wbrew pozorom danie wcale nie jest za słodkie, a wręcz przeciwnie. Filet z indyka to dobra alternatywna do kurczaka – pierś z indyka (bez skóry) jest najchudszym mięsem, a jednocześnie dobrym źródłem niacyny, selenu, witamin B6 i B12, a także cynku. W dietetycznym rankingu indyk zdecydowanie zwycięża z innymi rodzajami mięs, w tym także z popularnym kurczakiem. Wypróbujcie filet z indyka w aromatycznym sosie miodowym z dodatkiem chili i cytryny. Podawaj z ryżem (ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Podawaj z ryżem (ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Filet z indyka w sosie miodowym z cytryną Pomysł na danie z miodem podrzucił mi mój znajomy – dzięki Paweł, Thousand Hi-Fives! Pierś z indyka pokrój na kawałki i przełóż do miski. Składniki Przygotowanie Pierś z indyka pokrój na kawałki i przełóż do miski.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://atopestka.pl/filet-z-indyka-w-sosie-miodowym-z-cytryna/