Krem budyniowy: - 2 opakowania budyniu waniliowego - 3 szklanki mleka - 1/2 szklanki cukru - 200 g masła - 2 żółtka - opakowanie cukru wanilinowego Polewa: - 2 szklanki mleka w proszku + 1 czubata łyżka - 1 łyżka kakao - 200 g masła - 1/2 szklanki wody dodatkowo - opakowanie okrągłych biszkoptów Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut 6) Biszkopt odstawiamy do wystygnięcia, następnie wyjmujemy go z blachy i kroimy na 2 równe placki Krem budyniowy: 1) 2,5 szklanki mleka wlewamy do rondelka i gotujemy z cukrem oraz cukrem wanilinowym 2) Polewamy ciasto na zmianę, raz ciemną raz jasną polewą i odstawiamy do lodówki minimum na kilka godzin Aby być na bieżąco polub blog na FB: Masło o temperaturze pokojowej ucieramy na jasną, puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce wystygniętego budyniu cały czas ucierając, aż powstanie jednolity krem Połowę masy wykładamy na biszkopt i przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Polewę dzielimy na 2 równe części, do jednej dodajemy kakao a do drugiej łyżkę mleka w proszku 4) Deser składa się z czekoladowego biszkoptu przełożonego kremem budyniowym, biszkopcików i dwukolorowej polewy wykonanej na bazie mleka w proszku. Dodajemy 2 szklanki mleka w proszku i energicznie mieszamy do połączenia 3) Sposób wykonania: Biszkopt: 1) Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy do nich szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę 2) W pozostałym mleku rozrabiamy proszek budyniowy oraz żółtka, zawiesinę wlewamy do wrzącego mleka i mieszamy do połączenia 3) Budyń odstawiamy do ostygnięcia 4)