Składniki: - Makaron 500 g - Filet z kurczaka 500 g - Szpinak świeży lub mrożony opakowanie 200 g - Mozzarella 2 kulki po 125 g - Śmietana 30 % 200 ml ( można zastąpić śmietaną 18%) - Cebula średnia - Czosnek 2 ząbki - pomidory suszone ok 6 sztuk - sól - pieprz - olej do smażenia Przygotowanie: Makaron ugotować all dente. Do naczynia żaroodpornego przełożyć makaron, pokrojone drobno pomidory suszone, kulkę mozzarelli pokrojoną w kosteczkę oraz przygotowany szpinak z kurczakiem i śmietaną. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 20 minut, aż ser zacznie się podpiekać. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 20 minut, aż ser zacznie się podpiekać. Na wierzch ułożyć drugą kulkę mozzarelli pokrojoną w plasterki. Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału: Na koniec wlać śmietankę, wymieszać i zdjąć z gazu. Następnie dodać pokrojonego w kostkę kurczaka.