Smacznego! Składniki SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 1 PORCJĘ) 120 g polędwicy wołowej 3 średniej wielkości ziemniaki 3 plastry boczku wędzonego 1 łyżka masła 50 ml mleka 1 ząbek czosnku przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn, bazylia Przygotowanie INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA 1 USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 1 PORCJĘ) 120 g polędwicy wołowej 3 średniej wielkości ziemniaki 3 plastry boczku wędzonego 1 łyżka masła 50 ml mleka 1 ząbek czosnku przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn, bazylia INSTRUKCJA 🙂 Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej w akompaniamencie ziemniaczanego purée polecam szczególnie zapracowanym osobom, które nie mają czasu ani nawet chęci, żeby siedzieć tyle w kuchni. Tak, to właśnie zapiekane roladki z polędwiczki wołowej przychodzą mi pierwsze na myśl kiedy szukam inspiracji na danie z polędwicy. Wstaw do piekarnika na ok. 20 min. 3 W międzyczasie ugotuj ziemniaki osolonej, zimnej wodzie. Wstaw do piekarnika na ok. 20 min. 3 W międzyczasie ugotuj ziemniaki osolonej, zimnej wodzie. Po ugotowaniu wraz z masłem i mlekiem zblenduj na gładkie puree. Po ugotowaniu wraz z masłem i mlekiem zblenduj na gładkie puree. Przepis na nie jest prosty w przygotowaniu, a mięso niesamowicie chrupiące i sycące. Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej otulone boczkiem SkładnikiPrzygotowanie Mięso pokrój w paski i wysmaruj przyprawami oraz plasterkami czosnku. Mięso pokrój w paski i wysmaruj przyprawami oraz plasterkami czosnku.