Gorąca czekolada w proszku – domowa wersja

Magdalena
Desery
06.01.2019 19:13
Gorąca czekolada w proszku – domowa wersja

Zresztą spójrzcie sami 🙂 Gorąca czekolada w proszku – domowa wersja Składniki: - 50 g gorzkiej czekolady - 1 szklanka mleka w proszku (pełnotłustego) - pół szklanki naturalnego kakao - pół szklanki cukru trzcinowego – polecam muscovado - 2 płaskie łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią Przygotowanie: Czekoladę łamiemy na kawałki i wkładamy do misy blendera z nożami. Tak przygotowaną domową gorącą czekoladę w proszku przechowujemy np. w słoiczku lub pojemniku z przykrywką. Dziś jednak chciałabym podzielić się z Wami przepisem na domową gorącą czekoladę w proszku. Wsypujemy mleko w proszku, cukier, naturalne kakao i dodajemy 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią. Miksujemy (“blendujemy) tak długo, aż uzyskamy pożądaną konsystencję (nie powinno być grudek czekolady, jeśli macie za słaby blender czekoladę można wcześniej zetrzeć na tarce). Taki proszek, który pozwoli nam na ekspresowe przygotowanie gorącej czekolady możemy przygotować również sami w domu. Wystarczy zalać nasz proszek (np. 3-4 łyżeczki na filiżankę) gorącą przegotowaną wodą, dokładnie rozmieszać i gotowe.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/goraca-czekolada-w-proszku-domowa-wersja/