Kotlety z filetów indyka 300 g filetów z piersi indyka pół szklanki płatków kukurydzianych 1 jajko oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, chili, papryka słodka, rozmaryn, oregano Dip pomidorowy 2 pomidory 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 100 ml passaty lub przecieru pomidorowego 70 ml mleczka kokosowego przyprawy: papryka słodka, chili, kolendra, imbir, sól, pieprz INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA KOTLETY 1 Pierś z indyka pokrój na kawałki i przy pomocy tłuczka uformuj kotleciki. Kotlety z filetów indyka 300 g filetów z piersi indyka pół szklanki płatków kukurydzianych 1 jajko oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, chili, papryka słodka, rozmaryn, oregano Dip pomidorowy 2 pomidory 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 100 ml passaty lub przecieru pomidorowego 70 ml mleczka kokosowego przyprawy: papryka słodka, chili, kolendra, imbir, sól, pieprz Przygotowanie INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA KOTLETY 1 Pierś z indyka pokrój na kawałki i przy pomocy tłuczka uformuj kotleciki. W mięso z obu stron wetrzyj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy (sól, pieprz, rozmaryn, papryka, chili, oregano), tak mniej więcej po 1 łyżeczce. W mięso z obu stron wetrzyj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy (sól, pieprz, rozmaryn, papryka, chili, oregano), tak mniej więcej po 1 łyżeczce. 5 Sos duś przez ok. 5 minut, następnie wlej mleczko kokosowe i dodaj przyprawy - również po ok 1-1,5 łyżeczce. 5 Sos duś przez ok. 5 minut, następnie wlej mleczko kokosowe i dodaj przyprawy - również po ok 1-1,5 łyżeczce. Na małym ogniu duś aż się rozpadną, następnie dodaj passatę/przecier pomidorowy i wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Na małym ogniu duś aż się rozpadną, następnie dodaj passatę/przecier pomidorowy i wymieszaj z koncentratem pomidorowym. 3 Podsmaż pierś na nagrzanej patelni z niewielką ilością oliwy - aż panierka zbije się w całość. 3 Podsmaż pierś na nagrzanej patelni z niewielką ilością oliwy - aż panierka zbije się w całość. Zdrowa panierka, a raczej przepis na nią chodził już za mną od dłuższego czasu, dlatego zrobiłam właśnie taką kukurydzianą otoczkę do filetów z indyka. Następnie przełóż kotlety do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180*C na ok 5-7 minut. Następnie przełóż kotlety do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180*C na ok 5-7 minut. DIP POMIDOROWY 4 W trakcie pieczenia kotletów, obierz i pokrój na kawałki pomidory i przełóż do rondla. DIP POMIDOROWY 4 W trakcie pieczenia kotletów, obierz i pokrój na kawałki pomidory i przełóż do rondla.