Babeczki brownies z kremem waniliowym i granatem

Dorota
Ciasta
30.12.2018 11:56
Babeczki brownies z kremem waniliowym i granatem

Składniki (24 babeczki): BABECZKI: - 120 g gorzkiej czekolady - 120 g masła - 1/3 szklanki erytrytolu lub ksylitolu (ew. cukru) - 2 duże jajka - 70 g mąki - płaska łyżeczka proszku do pieczenia KREM: - 250 g mascarpone - 6 łyżek śmietanki kremówki 30% - 3 łyżki erytrytolu - ziarenka z laski wanilii ORAZ: - nasiona granatu Przygotowanie: Najpierw przygotuj krem – zmiksuj wszystkie składniki i wstaw do lodówki. Ostudzone babeczki dekoruj kremem – możesz wycisnąć go przez rękaw cukierniczy lub zwykły woreczek strunowy z dziurką albo wyłożyć krem łyżeczką. Jeżeli już po świętach będziesz miał ochotę na odrobinę (no, może nie taką odrobinę) słodyczy – ten przepis jest dla Ciebie doskonały. Czekoladę połam na kawałki i roztop razem z pokrojonym masłem w rondlu na małym ogniu, często mieszając. Jeżeli nie masz pomysłu ani czasu na świąteczne wypieki – ten przepis jest dla Ciebie doskonały. Spróbujcie tych babeczek marchewkowych z kremem albo muffinek cukiniowych z czekolada i orzechami. Przepyszne i efektowne – idealnie nadadzą się na świąteczny stół, ale upiec możesz je tak naprawdę o każdej porze roku. Cudownie proste i efektowne babeczki brownies z dodatkiem kremu waniliowego na bazie mascarpone. Jak zrobić babeczki brownies z kremem waniliowym i granatem? A może muffiny dyniowe z czapa z masła orzechowego?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/babeczki-brownies-z-kremem-waniliowym-i-granatem/