Paszteciki i hot-dogi chlebowe

Karol
Przekąski
30.12.2018 13:38
Paszteciki i hot-dogi chlebowe

Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Paszteciki i hot-dogi chlebowe wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 1 godz. 10 min. Paszteciki i hot-dogi chlebowe Potrzebne składniki 800 g mąki 3 łyżeczki płaskie soli 1 łyżeczka cukru 40 g drożdży 400 ml ciepłej wody 2 łyżki oliwy 1 jajko Nadzienie (do wyboru: parówki + ser żółty / farsz grzybowy patrz przepis na uszka wigilijne / mięso mielone + cebula) Wyrabiamy ciasto na jednolita masę i odstawiamy do wyrośnięcia na 30 min. Pewnie wiele osób zastanawiało się co z nim zrobić i przy przepisie na uszka, radziłem by go zamrozić. Paszteciki i hot-dogi chlebowe powstały z potrzeby wykorzystania farszu grzybowego, który został w nadmiarze po wigilii. Bułeczki smakują rewelacyjnie, ja porobiłem prócz hod-dogów, bułeczki z grzybami oraz paszteciki z mięsem. Idealna przekąska również na imprezy, a że sylwester przed nami, to odświeżam ten stary, zapomniany przepis.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/paszteciki-hot-dogi-chlebowe/