Składniki: - Tortilla 5 sztuk - Serek twarogowy typ Almette 150 g (użyłam o smaku pomidorowym) - Filet z kurczaka duży - Sałata ok 10 liści - papryka czerwona mała - Ogórek świeży - Kukurydza 1/2 puszki - Przyprawa gyros łyżka - Olej do smażenia Przygotowanie: Filet z kurczaka posmarować łyżką oleju oraz doprawić łyżka przyprawy do gyrosa. Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Na każdy placek tortilli po całości rozsmarować serek. Po tym czasie rozwinąć z foli a roladki pokroić na mniejsze lub większe kawałki. Po tym czasie rozwinąć z foli a roladki pokroić na mniejsze lub większe kawałki. Na 3/4 powierzchni placka rozłożyć sałatę, ogórka, paprykę kurczaka oraz kukurydzę. Na 3/4 powierzchni placka rozłożyć sałatę, ogórka, paprykę kurczaka oraz kukurydzę. Zwinąć ciasno w rulon zaczynając od części z warzywami i kurczakiem.