Panierowane pieczarki

Ewa
Przekąski
28.12.2018 10:48
Panierowane pieczarki

500 g małych, białych, twardych pieczarek 3 jajka 15-20 g Grana Padano lub parmezanu 3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz, słodka mielona papryka olej do głębokiego smażenia Pieczarki myjemy, odkrawamy nóżki (najlepiej na wysokości kapelusza, nie odrywamy ich). Jeśli takich nie macie, lepiej odpuścić sobie ich przygotowanie – nie wyjdą aż tak dobre (wiem z doświadczenia). Oczywiście pod warunkiem, że lubicie pieczarki;) Najlepsze będą jak najmniejsze okazy, jędrne, całkiem białe, z niewidocznymi blaszkami. Pieczarki zanurzamy w gęstym cieście, a następnie panierujemy w bułce tartej. Na patelni lub w szerokim rondlu rozgrzewamy większą ilość oleju.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/12/28/panierowane-pieczarki/