Cóż tu więcej pisać, spróbujcie sami:) 3-4 pojedyncze piersi kurczaka szynka parmeńska (tyle plasterków, ile chcemy otrzymać roladek) około 150 g mozzarelli (u mnie żółta, taka do pizzy) boczek w plastrach (1-2 op. surowego) sól, pieprz Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, usuwamy błonki. Na mięsie układamy po 1 plasterku szynki oraz trochę mozzarelli (u mnie pokrojona w małą kostkę). Piersi kurczaka owinięte plastrami boczku, a w środku mozzarella i szynka parmeńska. Następnie dopiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (aż osiągnie temp. około 74 stopni).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakinatalerzu.pl/index.php/2017/12/07/kurczak-w-boczku-z-szynka-parmenska-i-mozzarella/