Naleśniki - idealny przepis również do krokietów

Naleśniki - idealny przepis również do krokietów

Dzięki zawartości niewielkiej ilości oleju w cieście, do smażenia nie potrzebujecie dodatkowego tłuszczu, co korzystnie wpływa na naszą linię : ) Kluczową rolę przy smażeniu naleśników ma wybór dobrej patelni. Porcję ciasta (ok. 1 chochelki w zależności od wielkości patelni i ulubionej grubości naleśnika) wlać na rozgrzaną patelnię z powłoką Teflon™, bez dodatku tłuszczu. Składniki 12 sztuk: 500 ml mleka 3 jajka (wielkość L) 1 łyżka oleju rzepakowego 250 g mąki pszennej Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę, odstawić na kilka minut. Powłoki występujące pod marką Teflon™ są obojętne chemicznie, zatem bezpieczne dla naszego organizmu, a przy okazji wytrzymałe i łatwe w czyszczeniu, dzięki temu patelnia będzie służyć nam dłużej. Dostaję od Was dużo próśb o recepturę na idealne ciasto naleśnikowe, także w wersji wytrawnej, która sprawdzi się np. do krokietów. Mało kto wie, że na prawdziwej powłoce Teflon™ możemy smażyć bez użycia tłuszczu, lub użyć go tylko dla walorów smakowych. Od dawna nie rozgraniczam ciasta naleśnikowego na słodkie i wytrawne, przygotowuję je tak samo, a sposób podania weryfikuje ich końcowy charakter : ) Jest to nie lada wyzwanie przy ilości dostępnych na rynku naczyń do smażenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/nalesniki-idealny-przepis/