Składniki na masę serową: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 1 szklanka cukru 3 jajka 3 łyżki gęstej śmietany 18% 1 budyń waniliowy (proszek) Wszystkie składniki zmiksować do chwili ich połączenia (około 1 minuty). Składniki na owocowy mus: 550 g truskawek 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki cukru 50 g mąki ziemniaczanej 40 g mąki pszennej Umyte i odszypułkowane truskawki pokroić na mniejsze kawałki. Przepis podpatrzyłam u Agi i mam nadzieję, że nie muszę Was do niego przekonywać : ) Składniki na ciasto ( tortownica o średnicy 25 cm): 3 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 200 g masła (miękkiego) 1 całe jajko 2 żółtka 2 łyżki gęstej śmietany 18% Z podanych składników wyrabiamy gładkie ciasto, możemy w tym celu użyć robota kuchennego. To już ostatnie chwile, aby cieszyć się truskawkami i choć ceny znów są zawrotne, bardzo ciężko się im oprzeć… : ) Przełożyć do garnka i zasypać cukrem, odstawić na 15 minut. Po tym czasie zagotować przez około 10 minut, aż truskawki puszczą sok i zmiękną.