Idealnie kruche ciasteczka z masłem orzechowym

Desery

09.01.2018 12:11

Idealnie kruche ciasteczka z masłem orzechowym

Składniki (ok. 18 sztuk): 100 g miękkiego masła 120 g masła orzechowego (100%) 150 g cukru trzcinowego 1 jajko (wielkość L) 170 g mąki pszennej 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej mała szczypta soli morskiej 40-50 g groszków z gorzkiej czekolady Miękkie masło, masło orzechowe i cukier trzcinowy dokładnie utrzeć mikserem na jasną, puszystą masę (ok. 5 minut). Znacie ten moment, kiedy Wasze dzieci nachodzi nagła ochota na coś pysznego i wiecie, że nie są w stanie wytrzymać dłużej niż 15-20 minut? : ) Odpowiedzią na tą sytuację są przepyszne ciasteczka z masłem orzechowym. Błyskawiczne do przygotowania, choć nie ukrywam, że znikają jeszcze szybciej! ; ) Ciasteczka wychodzą idealnie kruche, z delikatnym posmakiem masła orzechowego, jeśli chcecie, aby były bardziej mięsiste w środku proponuję zrobić trochę większe kuleczki podczas formowania. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i szczyptą soli i zmiksować na niskich obrotach.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/kruche-ciasteczka-z-maslem-orzechowym/