Składniki na tortownicę 18 cm Spód: 100 g ciastek maślanych bądź pełnoziarnistych 45 g masła Masa serowa: 600 g serka kremowego twarogowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g cukru 3 jajka kl. M 2 łyżki oleju Mus: 100 g mrożonych owoców 2-3 łyżki wody 3 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Spód 1. Do większego naczynia żaroodpornego/formy do zapiekanek wlewamy wrzącą wodę i umieszczamy ja na dole piekarnika (pod rusztem z sernikiem) Wszystkie składniki na masę serową, umieszczamy w misie i miksujemy tylko do połączenia się składników. Pieczony w parze nabiera kremowej konsystencji i co ważne nie opada za wiele, a słodycz sera cudownie przełamuje lekka kwaskowatość owoców leśnych ;) Wykładamy na spód tortownicy, dobrze ugniatając i chowamy do lodówki. Przestudzony mus wykładamy miejscami na serze, tworząc patyczkiem/wykałaczą esy floresy. Następnie w odrobinie wody rozmieszamy mąkę ziemniaczaną i dodajemy ja do musu.