Rolada z indyka faszerowana tapenadą

kardamonovy

Obiad

19.12.2018 14:14

Rolada z indyka faszerowana tapenadą

Podobne przepisy: Pieczony schab Pieczona pierś z indyka do kanapek Rolada z indyka Schab pieczony w mleku Składniki: 500 g piersi z indyka 2 łyżki tapenady pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki sól pieprz olej rzepakowy Pierś rozcinamy wzdłuż, ale nie do końca. Sporo osób na święta piecze różnego rodzaju mięsiwa, na pewno ktoś zahaczy także o indyka. Wyciągamy mięso z rękawa, odstawiamy na jakieś 10 minut i dopiero wtedy je kroimy. Na płacie mięsa rozsmarowujemy tapenadę, filet zwijamy w rulon, spinamy go wykałaczkami. Jeżeli jest za gruby, rozbijamy go na grubość ok 1,5 cm.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/rolada-z-indyka-faszerowana-tapenada/