Szybki sernik budyniowy – łatwy przepis

Magdalena
Boże Narodzenie
17.12.2018 20:44
Szybki sernik budyniowy – łatwy przepis

Składniki: (na tortownicę 26 cm lub mniejszą) - 1 kg sera z wiaderka – polecam Wieluń Mój Ulubiony - 3/4 szklanki cukru pudru* - 1/3 szklanki oleju - 2 budynie śmietankowe – u mnie Emix (2 x 41 g) - 4 jajka klasy M Dodatkowo: - dobrej jakości mleczna czekolada (u mnie belgijska)** i czekoladowe kuleczki (chrupki) *sernik nie jest mocno słodki, bo dodatkowej słodyczy nadaje mu czekoladowa polewa. Szybki sernik budyniowy – łatwy przepis U mnie w domy uwielbia się serniki dosłownie w każdej postaci. Sernik sam w sobie nie jest mocno słodki, słodyczy dodaje mu czekoladowa polewa. Gdy całkowicie przestygnie polewamy go polewą – u mnie rozpuszczona w kąpieli wodnej mleczna czekolada. czekoladę można opcjonalnie zastąpić polewą np. z tego przepisu Przygotowanie: Ser i jajka powinny być wcześniej wyciągnięte z lodówki. Sernik można wykonać również na kruchym spodzie lub spodzie z ciasteczek. Sernik sam w sobie nie jest mocno słodki. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika (około 50-60 minut). Taki sernik możecie również z powodzeniem podać na święta. Gdy polewa przestygnie sernik wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Sernik studzimy w lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Taki sernik przygotujecie dosłownie w kilka minut. Dziś dzielę się z Wami jednym z nim. Sernik obserwujemy, powinien delikatnie odchodzić od brzegów formy, a wierzch mieć lekko przyrumieniony.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/szybki-sernik-budyniowy-latwy-przepis/