Mąka pszenna 1 szklankaCukier 1 szklankaKakao 2 łyżkiProszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczkiOlej 6 łyżekMocna kawa parzona 1 szklankaTłuszcz do formyWiórki kokosowe do formyMleko ½ szklankiCukier ½ szklankiMasło 30 gramMleko w proszku 1 ½ szklankiCukier puder 5 łyżekKakao 3 łyżkiKwaśna śmietana 3 łyżkiMargaryna ½ kostkiŻelatyna 1 łyżkaSkładniki na biszkopt podzielić na dwie części. Z tym, że jest go znacznie więcej ! Składniki na biszkopt: Składniki na krem: Masło utrzeć, dodać ostudzone mleko z cukrem, następnie mleko w proszku, miksować tak długo do otrzymania jednolitej masy. Mleko połączyć z cukrem, gotować na wolnym ogniu do rozpuszczenia się cukru, po czym odstawić do wystudzenia. Na upieczony biszkopt wykładamy przygotowany krem, przykrywamy drugim biszkoptem i polewamy polewą. Bardzo lubię to ciasto, szczególnie za delikatne połączenie kremu z ciemnym biszkoptem.