Układamy na przemian z jogurtem i… zajadamy ze smakiem 🙂 Składniki: jogurt naturalny (u mnie dziś kozi) płatki owsiane – użyłam PZZ Białystok płynny miód ulubione bakalie i orzechy (u mnie dziś same bakalie) Dodatkowo: patelnia do smażenia bez tłuszczu Przygotowanie: Płatki owsiane wysypujemy na suchą rozgrzaną patelnię (ilość zależy od potrzeb i wielkości patelni, u mnie dziś mała). Płatki można zostawić dłużej na patelni, aby bardziej przypominały w smaku popularna granolę, ale należy uważać by ich nie przypalić. Mieszamy drewnianą łyżką tak by wszystkie płatki pokryły się miodem, chwilę zostawiamy i dorzucamy ulubione bakalie i opcjonalnie posiekane orzechy. Tak przygotowane miodowe płatki owsiane możecie na spokojnie zabrać ze sobą do pracy. Miodowe płatki owsiane z bakaliami, to taka moja uproszczona wersja popularnej granoli. Wystarczy umieścić je w zamkniętym słoiczku czy innym pojemniku i osobno wziąć ulubiony jogurt naturalny. Miodowe płatki owsiane z bakaliami i jogurtem.