Składniki: spory pomidor 2 jajka 1 mała cebulka (najlepiej szalotka) 1/3 łyżeczki mielonego cynamonu 1/3 łyżeczki mielonego imbiru pół łyżeczki wędzonej mielonej papryki (ostra lub łagodna - wg upodobań) ząbek czosnku siekana pietruszka lub kolendra sól pieprz odrobina oleju (do podsmażenia i wysmarowania foremki) Mój jednak ma na celu przede wszystkim ułatwić Ci wykonanie, ponieważ osobom, które nie mają dużego doświadczenia w pieczeniu jaj będzie trudno tradycyjnym sposobem uzyskać żółtko na miękko. Ten zabieg ułatwia sprawę, ponieważ jeśli Twoje pomidory byłyby zbyt wilgotne, to żółtka by się mogły ściąć przed białkami, a jednak spora część społeczeństwa woli je na miękko 😉 Jak już zjesz swoje dzieło, to śmigaj tu do mnie na bloga i podziel się w komentarzu opinią o przepisie!