Składniki: 8 marynowanych grzybów (mogą być pieczarki) 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula 2 płaskie łyżki jogurtu greckiego 2 płaskie łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka musztardy sok z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru (ja dodałam cukier puder) Po pierwsze, nigdy nie miałam na niego jakiejś specjalnej ochoty, po drugie, nie pamiętam, żebym kiedykolwiek potrzebowała go do jakiejś potrawy. Postanowiłam jednak zamieścić przepis na blogu, w końcu nie tylko ja z niego korzystam. Sporadycznie jadłam go na różnych imprezach domowych, ale nic mi nigdy nie urywał (i w sumie całe szczęście). Sos tatarski z kaparami Sos polski Ziołowy sos z jajkami, chrzanem i ogórkami konserwowymi Do słoika wlewamy jogurt, majonez, musztardę i sok z cytryny, dodajemy cukier, sól i pieprz, mieszamy. Chyba ze 150 lat nie jadłam sosu tatarskiego.