150 g mąki pszennej 100 g masła 1/2 jajka 1/2 łyżeczka soli Wierzch: 10 pomidorków koktajlowych (czerwonych i żółtych) 15 dag żółtego sera (np. gouda) 10 dag szynki parmeńskiej 1/2 czerwonej cebuli 10 dag szynki parmeńskiej 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła garść liści rukoli sól, pieprz ziołowy Na wierzchu układamy warstwę z szynki parmeńskiej zachowując około 1,5 cm odstępu od brzegu. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki i wykładamy na oprószony mąką papier do pieczenia. Miejscami układamy połówki pomidorków koktajlowych oraz pokrojoną w piórka czerwoną cebulę. Formujemy kulę, którą owijamy folią a następnie wkładamy do lodówki na mniej więcej godzinę. Za pomocą wałka formujemy je na okrąg o średnicy około 30 cm.