FIT brownie buraczane i konkurs "Moc na talerzu"

Małgorzata
Fit
11.12.2018 18:30
FIT brownie buraczane i konkurs "Moc na talerzu"

PRZEPIS (na blaszkę/naczynie szklane 20x20 cm) 115 g ugotowanych, obranych i posiekanych buraków 1/2 szklanki soku pomarańczowego 1/2 szklanki pełnoziarnistej mąki pszennej 1/4 szklanki niesłodzonego kakao 1/4 łyżeczki drobnej soli 4 łyżki niesolonego masła + trochę do wysmarowania blaszki 170 g gorzkiej czekolady np. 70 % kakao, drobno posiekanej 1/2 szklanki brązowego cukru (u mnie ksylitol) 3 duże jajka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni. Zostawiamy do ostygnięcia na kratce - całość dzielimy na 12 kawałków :) Pycha! 1 porcja ciasta to ok. 119 kcal, 10 g tłuszczu, 3 białka, 24 g węglowodanów, 1 g błonnika Jak wspomniałam na początku, wraz z Wydawnictwem Laurum mamy dla Was konkurs - dwie osoby wygrywają Moc na talerzu. , tak by książki zdążyły dotrzeć do Was jeszcze przed Świętami :) Macie szansę na zdobycie super prezentu dla siebie lub bliskiej osoby ! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie Buraki miksujemy na gładką masę z sokiem pomarańczowym przez około 30 sekund. Zapraszam na mój fan page (możecie przy okazji polubić stronę, jeśli jeszcze tego nie zrobiliście!). przypiętym na górze napiszcie proszę, jakie macie noworoczne postanowienia odnośnie odżywiania :) Przepis pochodzi z rewelacyjnej książki Moc na talerzu. Udostępnijcie post na swojej tablicy (publicznie) :) Konkurs rozegra się tym razem na Facebooku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2018/12/zdrowe-brownie-buraczane-i-konkurs-moc.html