Świąteczny blok czekoladowy z bakaliami Składniki: 400 g mleka w proszku 200 g margaryny 3/4 szklanki cukru 200 ml wody 2 łyżki ciemnego kakao 300 g suszonych owoców (u mnie Helio) 10-12 ciasteczek korzennych Do letniej (nie gorącej i nie zimnej) masy dodajemy w kilku porcjach mleko w proszku, za każdym razem dokładnie miksujemy. Na początku kroimy suszone owoce w drobną kostkę. Bardzo klasyczny i stary przepis w bożonarodzeniowym wydaniu. Świąteczny blok czekoladowy z bakaliami świetnie dopełni Wasze bożonarodzeniowe wypieki. Jest bardzo prosty, szybki w wykonaniu i cudownie smakuje. Na koniec dodajemy pokrojone owoce i około 5 połamanych ciasteczek.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://patigotuje.pl/desery/ciasta/swiateczny-blok-czekoladowy-z-bakaliami