Ciasto Krówka Na Biszkopcie

Iwona
Boże Narodzenie
07.12.2018 20:13
Ciasto Krówka Na Biszkopcie

Kto jeszcze nie robił musi go koniecznie zrobić, może na święta ....;) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm biszkopt: Składniki na blaszkę 23 x 23 cm biszkopt: - 4 jajka kl L - 1/2 szkl cukru - 2 łyżki płynnego miodu - 3/4 szkl mąki pszennej - 1 duży budyń bez cukru o smaku krówka albo toffi - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki kakao krem budyniowy: - 2 opak. budyniu waniliowego bez cukru - 2 i 1/2 szkl mleka - 4 łyżki cukru - 100 g masła w temp. pokojowej nasączenie: - 1/3 szkl gorącej wody - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej masa krówkowa z orzechami: - 1/2 puszki gotowej masy krówkowej - około 100 g orzechów posiekanych Pieczenie biszkoptu 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier do utrwalenia, a następnie po jednym żółtko cały czas miksując. Następnie dodajemy przesianą mąkę z budyniem, kakao i proszkiem do pieczenia oraz miód i mieszamy całość łyżką albo szpatułką do połączenia. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy pod folią aby nie było kożucha. 6. Na wierzch rozsmarowujemy masę krówkową i posypujemy orzechami lekko je wciskając do masy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2018/12/ciasto-krowka-na-biszkopcie.html