Pizza serowa - HIT

Pati
Obiad
10.02.2017 11:37
Pizza serowa - HIT

Nie wiem jak u Was, ale u mnie w lodówce bardzo często zostają resztki różnych serów, taka pizza to genialny sposób na ich wykorzystanie 😉 Pizza serowa 2 sztuki o średnicy około 30 cm Składniki: ciasto na pizzę z TEGO PRZEPISU sos pomidorowy z połowy porcji z TEGO PRZEPISU 250 g startego żółtego sera (u mnie gouda) 1 opakowanie sera typu feta (270 g) 1 kulka mozzarelli (125 g) 1 ser camembert 2 łyżki startego parmezanu oliwa z oliwek Ciasto dokładnie smarujemy oliwą z oliwek (dzięki temu ciasto nie wchłonie sosu) i sosem pomidorowym. Jeśli nie lubicie jakiegoś sera po prostu go pomińcie, danie nie straci na smaku. Jeśli posiadacie specjalny kamień do pizzy to musicie go porządnie nagrzać przed jej pieczeniem, jeśli takiego nie posiadacie nagrzejcie zwykłą blachę. Każdą z nich rozgniatamy i nadajemy jej kształt koła (można to zrobić rękoma lub, jeśli chcemy cieńsze ciasto, rozwałkować). Układamy na nim pokrojony w kostkę ser typu feta, plasterki mozzarelli i sera camembert. Kiedy nasze ciasto wyrosło dzielimy je na dwie części i formujemy dwie kule. Tak przygotowaną pizzę przekładamy na kamień lub na blachę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/kuchnieswiata/kuchnia-wloska/pizza-serowa/