Twarogowe rogaliki z powidłami

Julianna
Ciasta
07.12.2018 12:22
Twarogowe rogaliki z powidłami

Każdą rozwałkować na kształt koła o średnicy ok 25cm, przekroić na 4 części, a każdą jeszcze na pół, żeby wyszło 16 trójkątów. Twarogowe rogaliki z powidłami 200g twarogu150g masła250g mąki1 łyżka cukru waniliowego1 jajko1 łyżeczka proszku do pieczeniamak do posypania1słoik (250ml) powideł śliwkowychopcjonalnie: cukier puder do posypaniaMąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Na każdy nałożyć ok pół łyżeczki powideł, zwinąć. Z ciasta uformowac kulę, owinąć folią i schłodzić przez godzinę. Następnie ciasto podzielić na 4 części.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.obiadgotowy.pl/2018/12/twarogowe-rogaliki-z-powidami.html