Schab nadziewany brokułem, serem i pieczarkami

Ewa
Obiad
04.12.2018 11:19
Schab nadziewany brokułem, serem i pieczarkami

ok. 800 g – 1 kg schabu Marynata: 1 łyżka octu jabłkowego 1-2 łyżki oleju 2-3 łyżeczki musztardy mielona papryka słodka i ostra sól, pieprz Farsz: ok. 8-10 pieczarek 100-150 g żółtej mozzarelli 2-3 różyczki ugotowanego brokuła (opcjonalnie) 1 cebula papryka mielona słodka i ostra sól, pieprz 1 łyżeczka bułki tartej Do mięsa podałam surówkę z kapusty pekińskiej: 1 główka kapusty pekińskiej kilka ogórków konserwowych kilka strąków papryki konserwowej 3-4 łyżki konserwowej kukurydzy 1 cebula 6 łyżek oleju 2 łyżeczki musztardy 1 łyżka miodu 1 łyżka octu jabłkowego lub z białego wina sól, pieprz Kapustę drobno siekamy. Dodatkowo: 1-2 jajka bułka tarta sól, pieprz olej Umyty i osuszony ręcznikiem papierowym schab oczyszczamy z białych błon. Nie ważne czy pieczarki są w środku, czy na wierzchu, lubię po prostu to połączenie. Następnie przekładamy na blaszkę do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20-35 minut. Nacieramy powstałą marynatą mięso i umieszczamy np w woreczku z suwakiem. W każdym z nich robimy nacięcie, tworząc tzw kieszeń. Jako dodatek podałam kapustę pekińską ze składnikami, jakie pozostały mi z innej sałatki. Kroimy na około 2-2,5 cm plastry. Ocet jabłkowy, olej, musztardę oraz przyprawy dokładnie mieszamy. Doprawiamy na koniec mieloną papryką, solą oraz pieprzem. Udostępnij Zapisz Mięso z pieczarkami nigdy mi się nie nudzi. Tym razem przygotowałam schab z farszem pieczarkowo-serowym. Olej, ocet jabłkowy, miód i musztardę dokładnie mieszamy, do połączenia. Na dużej patelni rozgrzewamy olej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/12/04/schab-nadziewany-brokulem-serem-i-pieczarkami/