Śledzie w śmietanie z jabłkiem i ogórkiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. śmietany 18% 2 łyżki majonezu (opcjonalnie) 1 duża cebula 1 duże jabłko 2 spore ogórki kiszone dowolna zielenina koperek (natka pietruszki (też opcjonalnie)) sól z umiarem (cukier, pieprz do smaku) W oliwie jakoś mi średnio smakują, a w każdej odmianie sosu śmietanowego, czy to z ananasem i curry czy koperkowym są boskie. Śledzie w śmietanie z jabłkiem i ogórkiem Potrzebne składniki 6 płatów śledziowych typu matias 250 ml. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Ja najbardziej lubię te śledzie w śmietanie z jabłkiem i ogórkiem. Wkładamy wszystko do słoika lub pojemnika i odstawiamy na przynajmniej dobę do lodówki by smaki się połączyły. Śmietanę mieszamy z majonezem lub nie, zależy czy lubimy gęstszą i bardziej kaloryczną wersję. Kroimy je w drobne kawałki lub paski.