😉 Składniki: (ilość można zwiększyć w zależności od potrzeb, podaję przepis podstawowy) fistaszki – po obraniu około 1,5 szklanki /do nabycia w e-Dana 1 łyżka oleju roślinnego* szczypta soli* opcjonalnie miód do smaku* *Uwagi: Przekładamy do misy miksera z nożami, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji (ja robię to stopniowo, na początki zgarniając orzeszki ze ścianek). Warto mieć zapas orzeszków w domu, by móc w każdej chwili przygotować takie masełko Takie masło wspaniale nadaje się również do owsianek, jaglanek lub po prostu do posmarowania pieczywa. Ilość soli dodajemy według gustu, można ją też pominąć.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.slodkieokruszki.pl/domowe-maslo-fistaszkowe/