Nóżki w galarecie

Przekąski
01.12.2018 17:43
Nóżki w galarecie

Składniki: 3 nóżki wieprzowe 2 golonki wieprzowe 2 marchewki 2 pietruszki 1/2 średniego selera 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 4 listki laurowe sól Odstawiamy do wystygnięcia a następnie nóżki wkładamy do lodówki aby stężały. Galaretkę podajemy z chrzanem, octem winnym lub sokiem z cytryny oraz pieczywem. Nóżki i golonkę dokładnie myjemy, jeśli jest potrzeba opalamy nad ogniem resztki włosków. Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (tak aby przykrywała mięso) i stawiamy na ogniu. Wrzucamy razem z mięsem z powrotem do wywaru. Po tym czasie do wywaru wrzucamy obraną marchew, pietruszkę, selera oraz cebulę. Wystudzone mięso oddzielamy dokładnie od kości i drobno szatkujemy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/12/nozki-w-galarecie.html