Author: www.cookingforemily.pl Ingredients NA PULPETY 600 g łososia pozbawionego ości ( najlepiej za pomocą pęsety) i skóry 1 jajko 3 łyżki posiekanego koperku 2 łyżeczki kaszy manny 2 łyżeczki soku z limonki ( albo 1 łyżka soku z cytryny) trochę soli albo 1 łyżka sosu sojowego DODATKOWO szklanka sosu pomidorowego 2 łyżki koperku Instructions Wszystkie składniki pulpetów zmiksować dokładnie na gładką masę. Do tego sos pomidorowy ( najlepiej domowej roboty jak w tym przepisie ) trochę przypraw, koperek i danie gotowe do podania z makaronem albo ryżem. 5.0 from 1 reviews Delikatne pulpety z łososia Drukuj Prep time 10 min Cook time 12 min Total time 22 min Delikatne pulpety z łososia gotowane na parze. Na szczęście Milka bardzo lubi ryby wędzone – co się okazało w tym roku na Mazurach gdzie na raz zjadła pól wędzonego karpia i na szczęście mamy dostęp do ryb wędzonych domowym sposobem więc moje sumienie jest trochę uspokojone w tym względzie. Dziś więc przepis na szybki rybny obiad: pulpety z łososia, którymi można nakarmić też bardzo małe dziecko (gotuje się je na parze) ale też posmakuje dorosłym. Składniki na pulpety trzeba szybko zmiksować i uformować kulki, ugotować na parze ( wystarczy 10 minut). Niestety nie udaje się zwykle dotrzymać reguły: przynajmniej raz na tydzień, zwykle ze względu na dostępność dobrych świeżych ryb. Zagotować wodę w garnku, włożyć sitko do gotowania na parze i lekko je natłuścić ( np łyżka oliwy)