🙂 5.0 from 2 reviews Kokosowy pudding z tapioki Drukuj Prep time 30 min Cook time 20 min Total time 50 min Pudding z tapioki z mleczkiem kokosowym i bananami, na śniadanie lub deserowo Author: www.cookingforemily.pl 3.2.2802 Related Posts Pudding z tapioki z pieczonymi truskawkami Sezon truskawkowy zobowiązuje zatem zapraszam na pudding z tapioki z pieczonymi truskawkami. Serves: 4 Ingredients ½ szklanki suchej tapioki 1 puszka mleczka kokosowego ( 400 ml) 1 żółtko 2 łyżki miodu 2 banany 2 łyżeczki masła Instructions Tapiokę zalać wodą (powinno być jej więcej niż tapioki) i zostawić na conajmniej 30 minut (ale można też zostawić na całą noc). Przed podaniem puddingu na patelni rozgrzać masło, banany przekroić wzdłuż na pół i potem każdą połówkę jeszcze na połowę (w poprzek). Pudding można jeść ciepły lub po całkowitym wystudzeniu ( też z lodówki) ale banany trzeba przygotować tuż przed podaniem podsmażyć - bo jak będą długo stały z puddingiem to ściemnieją. I jak siadaliśmy do stołu na którym czekały na miseczki pachnące kokosem i skarmelizowanym bananem to na chwilę wyszło zza chmur słońce i mocno nam zaświeciło. Pudding z tapioki już się tu raz pojawił, to był sezon na truskawki więc oczywiście w towarzystwie tychże. Zestawić z ognia, przełożyć kilka łyżek puddingu do miski, lekko przestudzić i dodać żółtko, wymieszać, dodać dwie kolejne łyżki, wymieszać. Banany położyć na patelnię i lekko pdsmażyć z obu stron.