Author: www.cookingforemily.pl Ingredients podwójna pierś z kurczaka lub kury rosołowej (surowa) 2 bułki – takie wielkości kajzerki 1 jajko 70 ml mleka albo śmietanki natka pietruszki sól, pieprz łyżka soku z cytryny Instructions Z bułek lekko odkroić skórkę – ale jak trochę jej zostanie to nic się złego nie stanie. Kiedy pisałam kilka miesięcy temu o moim sposobie na wykorzystanie wiejskiej kury do ostatniej kosteczki, wspominałam też, że czasem przed ugotowaniem kury wyjmuję z niej piersi, żeby potem je przerobić na kluski, które potem gotuję w rosole a z reszty mięsa robię pastę do kanapek. 5.0 from 1 reviews Kluski z kurczaka do rosołu Drukuj Prep time 10 min Cook time 10 min Total time 20 min Delikatne kluseczki z kurczaka, które wzbogacą rosół. Masę formować za pomocą dwóch łyżek w kluseczki (nałożyć na jedną łyżkę, przygnieść drugą i przesunąć z jednej łyżki na drugą, żeby uformować kluskę).