Konfitura z cebuli z anyżem

kardamonovy
Przekąski
26.11.2018 13:04
Konfitura z cebuli z anyżem

Składniki: 5 średnich czerwonych cebul 4-5 gwiazdek anyżu 3 ząbki czosnku 100 ml passaty pomidorowej 2 łyżki sosu Worcester 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka octu jabłkowego 2 łyżeczki cukru (lub więcej) sól pieprz olej rzepakowy Cebule obieramy i kroimy w cienkie półplasterki. Wrzucamy je na patelnie razem z anyżem, smażymy około 25 minut na wolnym ogniu do mocnego zrumienienia. Zrobiona w celu uzupełnienia bułek z szarpaną wieprzowiną, przy okazji goszczenia u siebie brata z córą. Do skarmelizowanych cebul dodajemy resztę składników, mieszamy i znowu smażymy na wolnym ogniu, do redukcji płynów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/konfitura-z-cebuli-z-anyzem/