Ja polecam patelnię AMBITION, którą możecie nabyć na stronie http://ambition.pl Składniki: - pół szklanki cukru - 1 szklanka wody - 2 pełne łyżeczki przyprawy do piernika - 3 pełne łyżki kremu ciasteczkowego (typu speculoos)* *do nabycia w niektórych marketach lub sklepach internetowych Przygotowanie: Patelnię ustawiamy na małym gazie, wsypujemy cukier i czekamy aż zacznie się karmelizować (nie mieszamy). Kolejno dodajemy nasz ciasteczkowy krem (3 pełne łyżki), całość energicznie mieszamy cały czas podgrzewając aż nasz syrop będzie jednolity i ładnie zgęstnieje. Taki syrop wspaniale smakuje z najróżniejszymi deserami, lodami, prostymi ciastami. Taki syrop wspaniale smakuje z najróżniejszymi deserami, lodami, prostymi ciastami. Wyjątkowy syrop piernikowo-ciasteczkowy do deserów i kawy Dziś polecam Wam jeden z naszych ulubionych syropów. Syrop przygotowujemy na dobrej patelni, aby nic nam nie przywarło. Przygotowałam go pierwszy raz jeszcze jako nastolatka i tak od czasu do czasu wracam do tego pysznego przepisu. Syrop przelewamy do słoiczka lub innego naczynia, w którym będziemy go przechowywać.